Hlavní obsah

Je pro dítě lepší maso, nebo bezmasá jídla? Soud rozhodl šalamounsky

– Řím

Až u soudu skončil v Itálii spor rozvedených rodičů o to, jaká výživa je nejlepší pro jejich společného potomka. Soud měl rozhodnout o tom, zda je pro dvanáctiletého hocha zdravější přístup matky, která prosazuje makrobiotickou stravu, nebo otce, který dává přednost tradiční italské kuchyni.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

V péči o syna se rodiče střídají, a zatímco matka mu servíruje zeleninová jídla nebo obilniny, otec je spíše příznivec masa a mléčných výrobků.

Matka si prý stěžovala, že po víkendu stráveném s jejím bývalým partnerem si syn stěžuje na bolesti břicha a že mu jídla s masem a tučnými sýry nedělají dobře. Kvůli neustálým hádkám se ale nakonec na soud obrátil otec, který chtěl, aby o způsobu stravování rozhodl někdo nestranný.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Soudce v severoitalském městě Bergamo nakonec vyřešil případ šalamounsky, napsal místní list L’Eco di Bergamo. Nařídil matce, aby dítěti dávala maso alespoň jednou týdně, otci ale zase přikázal, aby během víkendu chlapec jedl maso maximálně dvakrát.

„Přijde mi to jako nespravedlnost. Vařit maso prostě nezvládnu," postěžovala si na rozsudek matka.

Reklama

Výběr článků

Načítám