Hlavní obsah

Já ještě nechci umřít, křičela pobodaná dívka ve Würzburgu

– Würzburg

Mezi těžce zraněnými oběťmi útočníka v německém Würzburgu je i jedenáctiletá dívka, kterou muž původem ze Somálska v obchodním domě Woolworth v sobotu několikrát bodl nožem. „Ještě nechci umřít,” vykřikla a vzápětí se zhroutila v tratolišti krve. Životem za její ochranu zaplatila její matka i důchodkyně, která se snažila útočníka zadržet, píše server týdeníku Focus.

Foto: Annkathrin Weiss, Reuters

Lidé nosí květiny a svíčky na improvizované pietní místo před obchodní dům, kde Somálec zaútočil na lidi nožem.

Článek

Ve špatnou chvíli se ocitly na špatném místě 49letá Christiane H. a její dcera Akines. Když muž zaútočil, žena se instinktivně vrhla na dceru, aby ji ochránila svým tělem. Ačkoliv útočník stačil dívku pobodat a ona utrpěla těžké zranění, matka jí zachránila život. Somálec bodal dál, do těla její matky Christiane.

Ve Würzburgu zabíjel psychicky nemocný islamista

Evropa

Svědkem tohoto hororu se stala 82letá seniorka. Ta se vrhla na útočníka a pokusila se ho odtáhnout, aby pomohla dívce uprchnout. Za svou pomoc také zaplatila životem, útočník se na ni vrhl s nožem a ubodal ji. Dívce se podařilo uprchnout a se slovy „ještě nechci umřít!“ se zhroutila. V tu chvíli už byla její matka mrtvá. Podlehla zraněním, která jí útočník způsobil.

Útočník v Německu ubodal tři lidi, šest zranil

Evropa

„Malá už ví, že maminka zemřela,“ řekl rodinný přítel. Teď si nejvíc přeje, aby dorazil do Německa její otec. Christiane H. dorazila s dcerou do Německa na počátku letošního roku. Žena měla nastoupit do würzburské školy jako učitelka němčiny.

Po útoku muže v německém obchodním domě zůstali celkem tři lidé mrtví a šest zraněných. Za to, že útok nepřinesl ještě více obětí, zjevně může odvaha kolemjdoucích, kteří útočníka blokovali, než dorazila policie a postřelila ho do nohy, aby ho mohla zadržet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám