Hlavní obsah

Hrátky s vodní pistolkou na berlínském koupališti skončily krvavou bitkou stovky lidí

Berlín

Poklidné nedělní odpoledne na koupališti v berlínské čtvrti Steglitz skončilo brutální bitkou stovky mladých mužů s „migračním pozadím“, píše server deníku Bild. Ochranka koupaliště nejenže neměla šanci situaci zvládnout, ale rozzuřený dav jednoho zmlátil tak, že skončil u lékaře s poraněním hlavy, píše server Tagesspiegel.de.

Foto: Markus Schreiber, ČTK/AP

Koupaliště v Berlíně. Ilustrační foto

Článek

Hromadné rvačce předcházela nevinná zábava. Dvě skupiny po čtyřech a deseti lidech kolem půl páté odpoledne po sobě navzájem stříkaly vodními pistolemi. Zábava se ale zhoupla do ostré hádky, která vygradovala ve rvačku, popsala policie. Postupně se do bitky zapojila zhruba stovka lidí.

Údery pěstmi, kopy, pět na jednoho. Muž ležící na zemi je opětovně napadán. Tak vypadaly bitky. Třiadvacetiletý mladík z ochranky koupaliště, který se pokouší rozvášněnou skupinku uklidnit, má smůlu. Někteří se na něj vrhnou a zmlátí ho, ostatní z týmu nemají šanci dav zvládnout. Mezi běsnícím davem pobíhají děti, které se snaží dostat k rodičům. Jeden chlapec ve vřavě utrží ránu. Lidé z koupaliště ve zmatku prchají.

Situaci se podařilo dostat pod kontrolu až desítkám policistů, kteří na místo dorazili ve 13 vozech.  Zadržet se podařilo čtyři podezřelé ve věku 15, 21, 21, 23 let. Jsou stíháni za zvlášť závažné porušení veřejného pořádku.

Výbuch násilí v Berlíně nebyl rozhodně ojedinělým případem, který se v posledních dnech stal, připomíná deník Bild. V bavorském Kaufbeurenu skupinka migrantů ze Sýrie obtěžovala tři dívky ve věku 12 a 13 let. V Kolíně nad Rýnem sexuálně napadal třiadvacetiletý Afghánec dvě třináctileté dívky.

Reklama

Výběr článků

Načítám