Hlavní obsah

Hollande oznámí rozchod, píší ve Francii. Prezident to popřel

– Paříž • Aktualizováno

Francouzský prezident François Hollande má ještě během soboty oznámit, že se rozchází se svou partnerkou Valérií Trierweilerovou. Informoval o tom francouzský list Journal du Dimanche, podle nějž oficiální prohlášení vydá Elysejský palác. Ten to však vzápětí popřel.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

François Hollande žil s Valérií Trierweilerovou od roku 2006.

Článek

Bulvár před dvěma týdny přišel se zprávou, že Hollande má milostný vztah s herečkou Julií Gayetovou. Prezident poté pouze připustil, že jeho vztah s Trierweilerovou prochází složitým obdobím.

Osmačtyřicetiletá novinářka Trierweilerová je Hollandeovou partnerkou od roku 2006, provdaná ale za prezidenta není. Po odhalení Hollandeovy údajné nevěry, o níž napsal časopis Closer, strávila osm dní v nemocnici. V neděli má odletět do Indie, kde podpoří humanitární iniciativu nevládní organizace Akce proti hladu.

Zprávy o aféře s Gayetovou prezident Hollande doposud nepotvrdil ani nevyvrátil. K záležitosti se nevyjádřila ani jeho partnerka. Mlčení vyvolalo spekulace, zda Trierweilerová bude i nadále zaujímat neoficiální postavení první dámy Francie a doprovázet prezidenta při státních návštěvách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám