Hlavní obsah

Hollande oznámí rozchod, píší ve Francii. Prezident to popřel

Paříž
Aktualizováno

Francouzský prezident François Hollande má ještě během soboty oznámit, že se rozchází se svou partnerkou Valérií Trierweilerovou. Informoval o tom francouzský list Journal du Dimanche, podle nějž oficiální prohlášení vydá Elysejský palác. Ten to však vzápětí popřel.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

François Hollande žil s Valérií Trierweilerovou od roku 2006.

Článek

Bulvár před dvěma týdny přišel se zprávou, že Hollande má milostný vztah s herečkou Julií Gayetovou. Prezident poté pouze připustil, že jeho vztah s Trierweilerovou prochází složitým obdobím.

Osmačtyřicetiletá novinářka Trierweilerová je Hollandeovou partnerkou od roku 2006, provdaná ale za prezidenta není. Po odhalení Hollandeovy údajné nevěry, o níž napsal časopis Closer, strávila osm dní v nemocnici. V neděli má odletět do Indie, kde podpoří humanitární iniciativu nevládní organizace Akce proti hladu.

Zprávy o aféře s Gayetovou prezident Hollande doposud nepotvrdil ani nevyvrátil. K záležitosti se nevyjádřila ani jeho partnerka. Mlčení vyvolalo spekulace, zda Trierweilerová bude i nadále zaujímat neoficiální postavení první dámy Francie a doprovázet prezidenta při státních návštěvách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám