Hlavní obsah

Herce v Moskvě zabila při představení kulisa. Podle komise si může za smrt sám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Herec, kterého na počátku října zabil přímo při představení v moskevském Velkém divadle pád dekorace, byl opilý a sám incident zavinil. K takovému závěru dospěla komise zřízená pro objasnění nešťastné události, uvedla agentura TASS s odvoláním na advokáta, který zastupuje zájmy pozůstalých po herci Jevgeniji Kulešovi. Právník se chystá závěry komise napadnout u soudu.

Foto: Profimedia.cz

Velké divadlo v Moskvě

Článek

„Komise zjistila, že nehoda se stala při produkci, ale také zjistila střední opilost, projevující se narušením koordinace pohybu, zvláštní zpomalenou řečí a nejistou chůzí, ale nikdo si ničeho nevšiml. Komise v souvislosti s tím označila zesnulého za viníka,” řekl advokát Andrej Aljošin.

Poznamenal, že komise neodpověděla na otázku, jak a kdy se herec, který neopustil divadlo, mohl natolik opít.

Dekorace v moskevském divadle zabila herce přímo při představení

Zahraniční

„Sama komise byla vytvořena tak, že dva její členové rozhodovali o vlastních pochybeních. Tyto střety zájmů zpochybňují veškeré závěry komise. Až je dostanu v podobě oficiálního dokumentu, napadnu je u soudu,” řekl právník.

Sedmatřicetiletý Jevgenij Kuleš 9. října během představení opery Sadko utrpěl zranění, kterým podlehl ještě před příjezdem sanitky. Umělec na scéně odtahoval trůn a místo kupředu ustoupil stranou –⁠ přímo pod spouštějící se dvoutunovou dekoraci, poznamenal TASS.

Operu Sadko o houslistovi tohoto jména, který hrál i na mořském dně, složil ruský skladatel Nikolaj Rimskij-Korsakov na konci 19. století. V Česku se podle internetové encyklopedie dostala na jeviště Národního divadla poprvé a naposledy v lednu 1928.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám