Hlavní obsah

Generální tajemník OSN navštívil místo masového hrobu v Buči i zničenou Boroďanku

Kyjev
Aktualizováno

Po návštěvě Moskvy dorazil ve středu pozdě večer do Kyjeva generální tajemník OSN Antonio Guterres. Ve čtvrtek navštívil i válkou zničenou Boroďanku či místo masového hrobu v Buči nedaleko Kyjeva.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žádným způspbem nelze tolerovat válku v 21. století, podívejte se na to, prohlásil Guterres ve zdevastované BoroďanceVideo: Reuters

 
Článek

Před setkáním s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským Guterres řekl podle Svobodné Evropy: „Budeme pokračovat v naší činnosti rozšířit humanitární pomoc a zajistit evakuaci civilistů ze zón konfliktu.“

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Generální tajmník OSN Antonio Guterres na Ukrajině

Ukrajina opakovaně nemůže otevřít bezpečné koridory pro civilisty z ostřelovaných a obklíčených měst. Nemohou odejít ani civilisté ukrývající se v areálu oceláren Azovstal v Mariupolu. Jen v noci na čtvrtek, tedy po Guterresově návštěvě v Moskvě, byl tento přístav terčem padesáti vzdušných úderů.

„Čím dříve tato válka skončí, tím lépe – pro osud Ukrajiny, Ruska i světa,“ dodal generální tajemník Spojených národů, který při návštěvě v Moskvě sloužil jako pouhá stafáž pro propagandistická prohlášení ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova.

Lavrov dokonale využil návštěvy „posla světa“

Válka na Ukrajině

Rusko přitom napadením Ukrajiny porušilo Chartu OSN, která zakazuje zahájit útočnou válku.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Generální tajemník OSN António Guterres na místě masového hrobu v Buči

Reklama

Výběr článků

Načítám