Hlavní obsah

Francie pochovala Belmonda

Paříž
Aktualizováno

V kostele Saint-Germain-des-Prés v centru Paříže v pátek proběhl pohřeb velikána francouzské kinematografie Jeana-Paula Belmonda. Herec zemřel v pondělí ve věku 88 let.

Záznam: Smuteční hosté přijíždějí na pohřeb Jeana-Paula BelmondaVideo: Reuters

 
Článek

Na rozdíl od čtvrtečního pietního aktu pro veřejnost byl samotný pohřeb vyhrazen jen pro nejbližší rodinu a přátele. V kostele zazněla hudba z filmu Profesionál, jak si přál samotný Belmondo. Na konci hodinového pohřbu bylo tělo převezeno ke kremaci, informovala francouzská televizní stanice BMF TV.

Belmondovy pozůstatky ke kostelu přivezl tmavý vůz a rakev do kostela na ramenou vnesli čtyři muži v černých oblecích. U vchodu do kostela čekal kněz ve fialovém rouchu. Před zavřením masivních dřevěných dveří chrámu do něj mezi posledními vešly Belmondovy děti Paul a Stella.

Dojemné loučení s Belmondem. Legendu vyprovodily tóny z Profesionála

Evropa

Prostranství před kostelem zaplnili fanoušci francouzského filmu, kteří přinesli množství květin. Lidé potleskem uvítali Alaina Delona, kterého na pohřeb dlouholetého hereckého kolegy doprovodil syn Anthony Delon. Alain Delon si na žádost fotografů na několik okamžiků sundal protikoronavirovou roušku a vítal se s novináři i veřejností.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Pohřbu se zúčastnila i další ikona francouzské kinematografie Alain Delon.

„Jsem velmi smutný z toho, co se stalo. Ale mám velkou radost z toho, jak se zachoval svět a Francouzi. Vidíte, jsou tu všichni. Je to úžasné,“ řekl stanici BFM TV před kostelem další z francouzských herců Pierre Richard.

Reklama

Výběr článků

Načítám