Hlavní obsah

Fico: Slovenský tisk je novou opoziční silou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský premiér Robert Fico označil slovenský tisk za novou opoziční silu v zemi. Uvedl to na pondělní mimořádné tiskové konferenci, na které hodnotil výsledky voleb hlavy státu a kampaň před prezidentskými volbami.

Foto: Jan Koller, ČTK

Slovenský premiér Robert Fico

Článek

"Slovenský tisk působil v předvolební kampani, jako předvolební noviny neúspěšné prezidentské kandidátky. Dá se říct, že tisk tvořil politický základ její kampaně," uvedl Fico. Tisk podle premiéra vytváří nedemokratické prostředí.

"Lidé, kteří se hlásili k neúspěšné kandidátce označoval slovenský tisk za slušné, spravedlivé a vzdělané. Všichni, kdo si dovolili volit prezidenta Gašparoviče jsou podle tisku nevzdělaní, neslušní a nespravedliví," konstatoval. Podle Fica působil slovenský tisk jako politická strana agitující za svou kandidátku. "Podobná tendenčnost a jednobarevnost byla ve slovenském tisku naposledy před rokem 1989," dodal.

Slovenský premiér dokonce obvinil tisk, že ve jménu boje proti jeho vládě činí kroky, které jsou v rozporu s národními a státními zájmy.

"Bezpečnostní rada Slovenské republiky na svém posledním zasedání jednala o nebezpečných pokusech maďarských extremistických hnutí provádět nábor do svých řad na území Slovenské republiky. Tisk tyto informace zamlčel, protože Strana maďarské koalice a maďarská strana FIDESZ podporovaly neúspěšnou kandidátku," konstatoval Fico.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám