Hlavní obsah

Dvouhodinové fronty, popletené lístky, zavřené ulice. Volby v Berlíně provází chaos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Volby v Berlíně provází zmatky a komplikace. Na mnoha místech došly hlasovací lístky, v dalších volebních místnostech pak byly prohozené s jinými volebními obvody, píše server deníku Berliner Zeitung. Řešení komplikací nepomohly ani rozsáhlé uzavírky metropole kvůli pořádání berlínského maratónu, dodal deník. Vinou uzavírek se po cestě zasekly dodávky nových a správných volebních lístků a volební místnosti se musely uzavřít.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Fronty před volebními místnostmi v Berlíně

Článek

„Tady je teď chaos,“ řekl člen volební komise v západní části Berlína. „Troje volby a Berlínský maraton dohromady, to nemohlo dopadnout dobře,“ dodal. V hlavním městě se totiž konají kromě parlamentních také zemské volby a referendum o vyvlastnění bytů velkých pronajímatelů.

Německo hlásí vysokou volební účast

Evropa

„Nemáme žádné hlasovací lístky a kvůli maratonu jsou ulice na mnoha místech města uzavřené, takže je problém k nám lístky dostat,“ uvedl člen volební komise v Berlíně-Charlottenburgu. Jak hlásí uživatelé na Twitteru, na některých místech lidé stáli ve frontě až dvě hodiny, a když se nedočkali, jdou domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám