Hlavní obsah

Dvě laviny ve Francouzských Alpách zabily sedm lidí

Životy celkem sedmi lidí si v sobotu vyžádaly dvě laviny ve Francouzských Alpách. Masa sněhu se sesunula u lyžařského střediska Valloire, další lavina spadla v oblasti hory Mont Pourri, napsala agentura AFP. Obě letoviska se nacházejí v Savojsku a jsou od sebe vzdálena desítky kilometrů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pád laviny ve Valloire zasáhl dvě skupiny čítající dohromady pět lidí. „Podařilo se zachránit jednu ženu, která utrpěla šok, ale jinak je v dobrém zdravotním stavu,” uvedl prefekt Savojska Pascal Bolot. Čtyři mrtví ve věku 42 až 76 pocházeli z okolí Grenoblu. Na místě zasahovala helikoptéra a horská policie.

V okolí hory Mont Pourri, která dosahuje výšky 3779 metrů nad mořem, lavina zabila tři lidi. Navzdory rychlému zásahu se záchranářům nepodařilo najít na místě žádného přeživšího, uvedla stanice France Info.

Husté sněžení z posledních dnů v Savojsku o víkendu vystřídaly vyšší teploty. Francouzské úřady proto už v pátek varovaly před obzvlášť vysokým nebezpečím lavin.

Životy pěti turistů si na začátku tohoto týdne vyžádaly dvě laviny v departementech Hautes-Alpes a Isère. Před sobotním neštěstími zemřelo v letošní zimní sezoně ve Francouzských Alpách 28 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám