Hlavní obsah

Doněčtí separatisté si vytiskli vlastní osobní doklady

– Doněck • Aktualizováno

Samozvaná Doněcká lidová republika na východní Ukrajině vydala ve středu své první osobní doklady pro ty, kdo se rozhodli změnit své občanství a namísto ukrajinského se přihlásit k doněckému. První doklady rozdával vybraným mladým kráskám samotný vůdce separatistů Alexandr Zacharčenko. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Samozvaná Doněcká republika vydala občanům první osobní dokladyVideo: Reuters

 
Článek

Zacharčenko si doklad, který je podobný ruskému, vyzvedl jako první. Při té příležitosti prohlásil, že Ukrajina sice zavádí jiné nové občanské průkazy s biometrickými údaji, ale ukrajinské zákony ho nezajímají. „A co se týče této věci (zavádění dokladů - pozn. red.), tak mě vůbec nezajímají,“ dodal.

Mezi prvními, komu pak nový doklad vydal, byla Alexandra Muzurenková. „Konečně můžeme vážně ohlásit naši existenci a hrdě říct, že jsme občané Doněcké lidové republiky,” uvedla.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Pas samozvané Doněcké lidové republiky

Doněčtí separatisté vyhlásili vlastní republiku před dvěma lety. Původně tvořila konfederaci s dalším odštěpeneckým regionem, tzv. Luhanskou lidovou republikou. Konfederace se nazývala Nové Rusko. O rok později byl svazek zrušen na základě dohod o příměří uzavřených v Minsku.

Reklama

Související články

Doněčtí separatisté odložili volby

Proruští separatisté ze samozvané Doněcké lidové republiky (DLR) se rozhodli přeložit místní volby až na 20. března příštího roku. Oznámil to v pátek jejich...

Výběr článků

Načítám