Hlavní obsah

Do Německa letos dorazí milión uprchlíků, odhaduje vicekancléř Gabriel

Berlín
Aktualizováno

Do Německa nejspíš letos přijde až milión migrantů, napsal německý vicekancléř Sigmar Gabriel v dopise adresovaném členům vládní sociální demokracie (SPD). Odhady ministerstva vnitra dosud hovořily o číslu 800 tisíc běženců. Ubytovací kapacity jsou přitom v současné době už zcela vyčerpané.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německé kontroly vozidel na hranicíchVideo: Reuters

 
Článek

Německo letos muselo už několikrát přehodnotit odhady týkající se počtu přicházejících uprchlíků. Ještě v červenci vycházelo ministerstvo vnitra z toho, že země přijme kolem 450 tisíc žadatelů o azyl, minulý měsíc číslo stouplo na 800 tisíc. V loňském roce v Německu o azyl požádalo 203 tisíc lidí.

Vicekancléř v dopise hájil rozhodnutí německé vlády o dočasném znovuzavedení kontrol na hranicích s Rakouskem. „Německo je silné a může hodně udělat,“ napsal Gabriel a pokračoval: „Nicméně to, co prožíváme v posledních dnech, ukazuje, že je nutné i přes ty nejlepší úmysly sáhnout k nynějším opatřením, zejména pokud jde o příliv uprchlíků”.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kontroly se na hranicích zavedly jen kvůli „výjimečné a nepředvídatelné situaci“, aby se situace dostala zpět pod kontrolu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Uprchlíci na vlakovém nádraží ve Frankurtu nad Mohanem

Reklama

Výběr článků

Načítám