Hlavní obsah

Chlubil se na videu jízdou 200 km/h, policii tak dal proti sobě důkaz

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Vychloubání přijde 36letého slovenského motorkáře draho. Trasu v délce 30 kilometrů mezi Trenčínem a Bánovcemi nad Bebravou projel za pouhých osm minut. Ručička tachometru během této jízdy ukazovala více než 200 km/h. Svou ďábelskou jízdu si motorkář natočil a videem se pochlubil na internetu. Netrvalo dlouho a skončil na policii.

Motorkář ujel třicetikilometrovou trasu za pouhých osm minutVideo: tvnoviny.sk

 
Článek

Podle televize Markíza se zmíněná vzdálenost při dodržování všech předpisů dá projet asi za půl hodiny. Bezpečnostního analytika Mariána Ürgeho při zhlédnutí videa zarazilo, že v koloně, kterou motocyklista v obrovské rychlosti předjížděl, byli i policisté a situaci okamžitě neřešili.

„Očekával bych, že zapnou majáky a pustí se za ním, nebo že vysílačkou na motorkáře upozorní,“ uvedl a dodal: „Je to těžké hazardování se životem. Ten řidič je šílenec. Ohrožuje všechny kolem sebe“.

Policisté si nakonec motorkáře předvolali a uložili mu pokutu. Kvůli tomu, že neměl peníze na zaplacení, mu zadrželi řidičský i technický průkaz.

Pokud mu policie prokáže trestný čin obecného ohrožení, hrozí mu až desetileté vězení. Prokuratura bude rovněž prověřovat policejní hlídku, která nebezpečnou jízdu motocyklistu nenahlásila.

Reklama

Výběr článků

Načítám