Hlavní obsah

Čeští manželé zůstali v Dolomitech pod sesuvem půdy, muž nepřežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belluno
Aktualizováno

Manželský pár z Čech zůstal se svým autem uvězněn pod sesuvem půdy v Dolomitech na severu Itálie. Muž nepřežil, žena je ve vážném stavu. Celkem si sesuv vyžádal tři mrtvé, informovala italská média.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři vyprošťují jedno ze zavalených aut.

Článek

Sesuv půdy a velké množství bahna se podle serveru listu La Repubblica navalily na automobily parkující před jednou z chat a smetly je. V jednom z vozů byl v tu chvíli český manželský pár. Šestapadesátiletého muže se již nepodařilo zachránit, třiačtyřicetiletá žena byla silně podchlazená převezena do nemocnice. Její stav je vážný.

K sesuvu došlo ve městě San Vito di Cadore poblíž známého horského střediska Cortina d´Ampezzo v Dolomitech.

Původní informace hovořily o tom, že obětí je polský občan, to se ale nepotvrdilo.

Druhou obětí sesuvů půdy je mladá dívka, která byla nalezena o několik hodin později.

Našli jsme dívku ve věku okolo 14 let. Dosud jsme ji neidentifikovali. Z našeho města ale nepochází," řekl agentuře ANSA místostarosta Andrea Fiori.

Třetím dosud objeveným mrtvým je neznámý asi čtyřicetiletý muž. Mohlo by jít o příbuzného mrtvé dívky. Policie se nyní snaží zjistit jejich totožnost a nevylučuje, že i další dva mrtví jsou cizinci.

Reklama

Výběr článků

Načítám