Hlavní obsah

Čech v Rakousku vykrádal kostelní pokladničky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čecha, který několik let kradl v Rakousku a Švycarsku, chytila rakouská policie v Galtüru ve spolkové zemi Tyroly. Podle ní muž vykrádal kostelní pokladničky. Ke krádežím se údajně přiznal.

Článek

Devětatřicetiletý muž, jehož totožnost policie neuvedla, podnikal údajně pravidelné cesty do Salcburku, Tyrol, Vorarlberska a švýcarského regionu Berner Oberland. Každá taková okružní jízda, kterou prý absolvoval dvakrát až třikrát měsíčně, mu údajně vynesla 500 až 600 eur (zhruba 13 800 až 16 600 Kč).

Pozornost a podezření vzbudil zloděj milodarů, když se pokusil v bance vyměnit větší množství mincí. Po vloupání v Galtüru byl pak zatčen. V jeho voze objevili policisté nářadí potřebné ke vloupání do kasy a navíc 350 eur a 300 švýcarských franků.

Pro své cesty si ovšem muž musel pokaždé najít řidiče, protože on sám nemá řidičský průkaz. Zadržen byl společně s šestatřicetiletou přítelkyní, která tvrdí, že o pravém účelu jejich výletu nic nevěděla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám