Hlavní obsah

Britský Fritzl zneužíval dceru jako sexuální otrokyni

Právo, pur
LONDÝN

Úděsný případ, srovnávaný s kauzou rakouského Josefa Fritzla, vyplul na povrch i v Británii. Jak vypověděla Anne Marie Wilsonová (38), její příběh začal, když jí bylo pouhých jedenáct, a trval celých 16 let. Její otec John McMillan (62) jí po čtyřech letech znásilňování sdělil, že musí porodit, aby mohl brát na dítě přídavky.

Foto: , Novinky

Článek

Otěhotněla pak šestkrát, ale ve čtyřech případech potratila a v jednom se dítě narodilo mrtvé. Další dítě, Jennifer, přežila jen osm měsíců kvůli poškození mozku v důsledku traumatického porodu.

Podle exkluzivní zprávy, kterou otiskl začátkem tohoto týdne deník The Sun, se Anne rozhodla promluvit poté, co se dozvěděla o případu Fritzl.

„Otec mě používal jako sexuální otrokyni – znásilňoval mě jednou týdně,“ říká Anne. „Když se Fritzlův obličej objevil v televizi, zhroutila jsem se, Elisabeth byla přesně jako já a Josef se choval přesně jako můj otec.“

Hrozil, že rozseká matku sekyrou

Anne žila s otcem, matkou, pěti bratry a dvěma sestrami. „Vždy jsem se ho bála. Měl sbírku zbraní – luk se šípem, nože ve stylu Ramba a blyštivou sekyru u postele,“ vypráví Anne. „Otec mi řekl: je to naše zvláštní tajemství. Pokud to někomu prozradíš, rozsekám matku sekyrou.“ Podle jejích slov ji znásilnil celkem 800krát.

Otec dceru zneužíval, kdykoli matka – nyní už po smrti – a sourozenci odjeli z domu. O útocích údajně nic nevěděli. Nakonec Anne v sobě našla odvahu a utekla.

Zamilovala se, vdala a má dvě dcery. Když našla sílu a policii svoje kruté strádání popsala, ocitl se McMillan v září 2007 před soudem. Ten ho poslal na tři roky do vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám