Hlavní obsah

Brita odsoudili za 46 let staré znásilnění nezletilé dívky

Londýn

Soud v Birminghamu dnes odsoudil k 11 letům vězení nyní 74letého muže za znásilnění nezletilé dívky v sedmdesátých letech minulého století. K odsouzení došlo díky odhodlání jeho biologické dcery, počaté ze znásilnění, která na něj podala žalobu a poskytla svou DNA. O případu informovala agentura AFP a britská média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiasedmdesátiletý Carvel Bennett byl uznán vinným ze znásilnění třináctileté dívky, jejíž jméno nebylo kvůli ochraně zveřejněno, v roce 1975. Muže usvědčila analýza DNA, která potvrdila, že je biologickým otcem dítěte počatého při znásilnění.

Soudce Martin Hurst uvedl, že k odsouzení by nedošlo bez „zarputilého odhodlání" Bennettovy biologické dcery, kterou britská média nazývají Daisy. Pětačtyřicetiletá žena podala žalobu na svého otce s cílem „dosáhnout spravedlnosti pro sebe i svou matku".

Nechtěná dcera

Daisy se narodila v roce 1976, její tehdy čtrnáctiletá matka ji dala sedm dní po porodu k adopci. Pravdu o povaze svého početí zjistila v 18 letech, když jí bylo umožněno nahlédnout do adopčního spisu. „Byla to jedna z nejhorších věcí, která se člověku může stát," popsala zážitek při soudním slyšení.

Sociálka v Anglii svěřila dívku do péče rodiny, která ji zneužívala

Evropa

Soudce uvedl, že úřady incident v době, kdy se odehrál, „zametly pod koberec". Vyšetřování případu bylo znovu obnoveno poté, co Daisy přesvědčila svou biologickou matku, aby na Bennetta podala právní stížnost. Analýza DNA oficiálně potvrdila otcovství pachatele, i když ho dlouhodobě popíral.

Předpokládá se, že jde o první případ, kdy dítě počaté ze znásilnění vypátralo svého otce a podalo žalobu, která vedla k odsouzení, uvedl list The Guardian.

Londýnský policista se přiznal k vraždě Britky Everardové

Evropa

„Přišla jsem o matku i otce protože jsi se rozhodl znásilnil dítě," řekla Daisy svému biologickému otci při soudním slyšení. Její matka dříve popsala, že kvůli okolnostem početí má s dcerou složitý vztah.

Bennett se během soudního slyšení odmítl oběti omluvit. Přiznal, že měl s dívkou pohlavní styk, ale tvrdil, že s tím souhlasila. Také si prý myslel, že jí bylo 16 let. Soudce toto tvrzení označil za „směšné".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám