Hlavní obsah

Unesená Natascha poskytla rozhovor televizi

ČTK, Novinky, APA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Rakouská televize ORF 2 ve středu večer odvysílá rozhovor s Nataschou Kampuschovou, kterou osm let věznil Wolfgang Priklopil, jenž jí unesl jako desetiletou. Veřejnost tak poprvé uslyší hlas Kampuschové, její tvář však zůstane divákům utajena. Natascha už v pondělí poskytla rozhovor novinám Krone Zeitung. Interview dala i časopisu News.

Článek

Moderátor ORF Christoph Feurstein rakouskému tisku prozradil, že Kampuschová je hezká dívka, její tvář se však jen vzdáleně podobá počítačovému portrétu známému ze stránek novin.

Zaskočilo ho jak dobře mluví. "Vyjadřuje se bezvadně, mohl by se od ní něco naučit leckterý novinář," řekl Feurstein agentuře a dodal: "Natascha Kampuschová si před interview vyžádala papírový kapesník pro případ, že by jí během rozhovoru vyhrkly slzy. Ve skutečnosti ovšem použila kapesníky jenom proto, že byl nachlazená. Neplakala."

Jako prvnímu tištěnému médiu poskytla Kampuschová rozhovor už v pondělí rakouskému deníku Kronen Zeitung. Ten slibuje od svého čtvrtečního vydání pětidílný seriál rozhovorů, v němž má dívka prozradit podrobnosti o svém více osmiletém pobytu ve sklepním prostoru, o únosci Wolfgangu Priklopilovi, který po jejím útěku spáchal sebevraždu, o útěku, o prvních dnech na svobodě i představy o své budoucnosti.

Deník Kronen Zeitung píše, že Kampuschová překvapila jeho redaktorku Margu Swobodovou při zhruba dvouhodinovém rozhovoru pořízeném na utajeném místě "precizním způsobem vyjadřování, svou silou a jistotou".

Dvanáct dní po svém útěku na svobodu Kampuschová rozhodně nepůsobí jako zakřiknutá dívka a ohromí spíše svou rázností a chutí do života, píše Kronen Zeitung.

Natascha na ČT2

Rozhovor s Nataschou Kampuschovou odvysílá ve čtvrtek od 21 hodin na ČT2 i Česká televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám