Hlavní obsah

Neonacisté hledali nejžhavější Němku, vybrali však Češku

Právo, lh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Série snímků smyslné blondýnky měla udělat radost čtenářům neonacistického časopisu Objektiv vycházejícího v Kolíně nad Rýnem. Nepotěšila ale samotnou redakci, neboť ta udělala hned několik chyb. Místo Němky vybrala Češku a porušila autorská práva.

Článek

Na omyl mladých ultrapravicových stoupenců upozornil škodolibě deník Der Spiegel. Nejvíce zábavná byla podle něj popiska na hlavním snímku copaté krásky: Německo je žhavé. Dívkou v kratičké sukýnce je přitom česká modelka, která se živí v erotické branži. Její pravé jméno list neuvedl, říká si prý ale Jaimy.

Pomýlená redakce Objektivu čelí rovněž závažnějšímu problému. Radikálně nacionalistický obsah prvního čísla útočícího především na turecké přistěhovalce rozhněval hlavní sponzory časopisu; neonacisté si tak budou muset hledat pro to druhé jiné inzerenty. Navíc jim reálně hrozí žaloba za zneužití fotek české krásky.

Vydavatel Objektivu nepožádal o souhlas k jejich přetištění majitele autorských práv, firmu DutchTeenCash provozující stránky se sexuálním obsahem. "Jaimy je dvacetiletá studentka z České republiky," řekl k tomu mluvčí společnosti. Žalobu na Objektiv teď údajně zvažují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám