Hlavní obsah

Na Slovensku hoří ruiny zámku Ožďany

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek začaly hořet ruiny renesančního zámku ve slovenské obci Ožďany v okresu Rimavská Sobota. Na místě zasahuje 30 profesionálních a dobrovolných hasičů.

Foto: Hasiči SR

Ňa místě zasahuje 30 hasičských jednotek

Článek

Hasiči na sociální síti oznámili, že plameny zachvátily střechu budovy. „Na místě zasahují hasiči z Rimavské Soboty, Lučence, Poltára a Ožďan, kteří se snaží dostat požár pod kontrolu. Na místě je rovněž osm kusů hasičské techniky,“ uvedli hasiči.

Zámek v blízkosti silnice R2 mezi Lučencem a Rimavskou Sobotou delší dobu chátral. Zámek původně renesanční, byl vybudován na místě, kde stál od začátku 14. století hrad. V roce 1604 byl vypálen a znovu vybudován byl v první polovině 17. století. Zámek byl obývaný do konce druhé světové války, kdy byl poškozen.

Foto: Hasiči SR

Požár zámku v Ožďanech

Ničivé požáry se slovenským historickým objektům nevyhýbají. V březnu 2012 vyhořel slovenský hrad Krásna Hôrka u obce Krásnohorské Podhradie poblíž Rožňavy. Hrad ještě stále není opraven.

Na D1 vzplál kamion s auty, vytvořila se dlouhá kolona

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám