Hlavní obsah

Aerolinky chtěly vyhodit Britku z letadla, byla příliš odhalená

Příliš vyzývavé oblečení se letos v březnu stalo málem osudným jednadvacetileté Britce Emily O'Connorové. Ta se chtěla s leteckou společností Thomas Cook Airlines dostat z Birminghamu na Tenerife. Její outfit, respektive to málo, co měla na sobě, bylo na posádku příliš a mladou ženu chtěli z letu vykázat, píše server deníku Heute.at

Foto: Paul Hanna, Reuters

Ilustrační foto

Článek

O'Connorová měla na sobě krátký top odhalující pupík a ramena, k tomu měla kalhoty. Stevardi ji proto požádali, aby se přioblékla. Když to žena odmítla a upozornila posádku, že v přepravním řádu letecké společnosti není ani slovo o vhodném či nevhodném oblečení pro cestování, případ nabral rychlý spád.

Letuška vzala zavazadla O'Connorové a chtěla je vynést z letadla s tím, že mladá žena bude vyloučena z přepravy kvůli nevhodnému oblečení.

Než se situace vyostřila, oblékla si nakonec Britka bundu své sestřenice a letadlo mohlo vzlétnout, píše server. Mladá žena svůj příběh popsala na sociálních sítích, kde získala od mnohých uživatelů podporu. Společnost Thomas Cook Airlines se jí nakonec omluvila.

Podobný případ se stal letos v červnu Britce Harriet Osbornové. Žena se vracela s leteckou společností easyJet z dovolené ve španělské Málaze. Jednatřicetiletá žena se oblékla tak vyzývavě, že šokovala nejen posádku, ale především spolucestující.

Po hromadných stížnostech stevardi ženě doporučili, aby se přioblékla. Tento požadavek Harriet Osbornové „nesedl“ a nevybíravě se pustila do svého okolí. Letadlo musela nakonec opustit a počkat do druhého dne na nový spoj, napsal server týdeníku Focus.

Reklama

Výběr článků

Načítám