Hlavní obsah

Dva zranění po střelbě před mešitou ve Francii, pachatel spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dva zraněné si ve čtvrtek vyžádala střelba před mešitou ve městě Brest na severozápadě Francie. Střelec je mrtvý, napsala agentura DPA s odkazem na informace policie. Motiv činu je zatím nejasný. Francouzský ministr vnitra nicméně již vyzval k posílení ostrahy v okolí náboženských objektů.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Střelba se před mešitou v brestské čtvrti Pontanézen ozvala krátce po 16:00 SELČ. Pachatel vypálil do davu lidí, kteří z modlitebny právě vycházeli, uvedl místní prokurátor Jean-Philippe Recappe. Z místa činu střelec uprchl ve voze a později měl zbraň obrátit proti sobě.

Dva lidé utrpěli zranění, jejich závažnost zatím není známa. Agentura AFP uvedla, že nejsou ohroženi na životě. Podle BFMTV je mezi nimi také místní imám.

Jaký byl motiv činu střelce, zatím není jasné, řekl Recappe agentuře Reuters. Státní zastupitelství v Brestu je ale v kontaktu s pařížskou protiteroristickou prokuraturou.

Na incident ve městě v Bretani již na Twitteru reagoval francouzský ministr vnitra Christophe Castaner. „Vyzývám prefekty, aby posílili ostrahu náboženských míst v zemi,“ napsal.

Reklama

Výběr článků

Načítám