Hlavní obsah

Maďarský soud uvalil vazbu na kapitána po tragické nehodě lodi

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Budapešťský městský soud v sobotu uvalil vazbu na ukrajinského kapitána hotelové lodě Viking Sigyn Jurije C. (64). Hotelová loď ve středu večer narazila do vyhlídkové lodě Mořská panna, která se potopila.

Foto: MTI

Maďarští a jihokorejští záchranáři v akci

Článek

Kapitán by měl zůstat ve vazbě minimálně měsíc. Právní zástupci požadují, aby byl vyšetřován na svobodě a jsou připraveni složit kauci ve výši 15 milionů forintů (1,2 milionu korun). Prokurátor proti této možnosti podal protest.

Právní zástupce kapitána Balázs Tóth zdůraznil, že Jurij C. pracuje na lodích 44 let, je jedním z nejzkušenějších kapitánů, kteří pluji po Dunaji, a ještě nikdy nezpůsobil žádnou nehodu.

Na palubě vyhlídkové lodě bylo v čase havárie 35 lidí. Ze dvou členů posádky a 33 jihokorejských turistů se podařilo zachránit jen sedm lidí. Sedm turistů se utopilo a dalších 21 lidí se pohřešuje. Trup lodě se nachází u pilíře Markétina mostu a kvůli silnému proudu rozvodněného Dunaje se k ní potápěči nemohou dostat.

Televize M1 uvedla, že příbuzní v sobotu identifikovali sedm obětí havárie. Příbuzní přiletěli v pátek do Budapešti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám