Hlavní obsah

Vévodkyni Meghan tajně převezli do nemocnice, domácí porod lékaři zatrhli

Londýn
Aktualizováno

Přání vévodkyně Meghan přivést dítě na svět v domácím prostředí vzalo za své. Manželka prince Harryho porodila v noci na pondělí v nemocnici, napsal v úterý deník Daily Mail. Vévodkyně byla v neděli utajeně dopravena do londýnské nemocnice, zřejmě do Portlandu. Lékaři vzhledem k věku prvorodičky – Meghan je 37 let – a také kvůli tomu, že dlouho přenášela, domácí porod nedoporučili.

Foto: Profimedia.cz

Meghan, vévodkyně ze Sussexu

Článek

Vévodkyně byla podle deníku Daily Mail převezena nejspíše do nemocnice The Portland, která patří k nejlepším v britské metropoli, ale současně i nejnákladnějším. Nejzákladnější ošetření v tomto zařízení začíná na částce 15 tisíc liber (450 tisíc korun), píše deník. V nemocnici přišly na svět dcery prince Andrewa princezny Beatrice a Eugenie.

Převoz Meghan do nemocnice byl přísně utajený, nevěděli o něm dokonce ani někteří členové královské rodiny, napsal deník. Není jasné, zda lékaři porod vyvolali, vévodkyně ale v nemocnici byla i přes noc a chlapec se narodil v 5.26 tamějšího času.

Pár už dříve avizoval, že by nerad zveřejňoval okolnosti narození svého dítěte. Oproti narozením všech třech dětí Harryho bratra Williama se jejich snímek s matkou neobjevil na veřejnosti v den narození. Princ Harry v pondělí narození dítěte sám oznámil novinářům a uvedl, že jej veřejnosti představí během několika dní.

Pyšný otec princ Harry oznamuje narození svého synaVideo: Novinky/Reuters

Dítě zatím nemá jméno, vévoda ze Sussexu přiznal, že s Meghan stále vybírají. Sázkové kanceláře, které se do té doby byly jisty, že se narodí holčička, nyní vyměnily seznamy a místo Ivy či Diany mohou lidé sázet na to, zda se dítě bude jmenovat například Arthur, Alexander, James či Albert. Tato jména jsou favorizovaná.

Potomek prince Harryho a Meghan zaujal sedmé místo v pořadí následnictví britského trůnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám