Hlavní obsah

Ve Štýrsku napadl pes dvouletou dívku, rozsápal jí obličej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická nehoda se odehrála v pátek ráno v městečku St. Veit ve Štýrsku. Dvouletou dívku tam napadl pes, napsal server týdeníku Heute.at. S těžkým zraněním ve tváři a na hlavě dívka skončila na klinice v Grazu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Útok se odehrál v pátek kolem 07.45 hodin. Babička chtěla jít s dívkou do koupelny, ale cestou nechtěně zavadila v předsíni o košík se psem a posunula ho. Čtyřletý labrador se zřejmě vylekal a instinktivně se na dítě vrhl.

Dívku pokousal v obličeji a na hlavě. Na místo nejprve dorazili záchranáři, kteří dítě ošetřili, a následně dívku vrtulník přepravil na kliniku v Grazu.

Tragédie se odehrála pouhé čtyři dny po ostře sledovaném soudním procesu kolem jiného psího útoku. V pondělí poslal vídeňský soud majitelku rotvajlera na rok a půl do vězení za to, že její pes loni v září v rakouské metropoli zabil sedmnáctiměsíčního chlapce.

Žena se podle soudu dopustila zabití z nedbalosti. Rodičům oběti bude muset vyplatit 65 tisíc eur odškodné (1,7 milionu korun).

Pes byl na vodítku, majitelce se ale vytrhl a zaútočil dítě, které bylo na procházce v doprovodu svých prarodičů. Chlapec utrpěl vážné zranění hlavy, kterému podlehl po necelých třech týdnech v nemocnici. Majitelce psa po incidentu policisté naměřili 1,4 promile alkoholu v krvi.

Reklama

Výběr článků

Načítám