Hlavní obsah

Slovenský poslanec Hrnko měl původně sedět v havarovaném letadle

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Poslanec slovenského parlamentu Anton Hrnko unikl smrti jen o vlásek. Společně s manželkou a dvěma dětmi měl sedět v letadle, které se v neděli zřítilo v Etiopii. Jeho rodina v letadle byla, všichni zemřeli.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři na místě pádu Boeingu 737 MAX asi 50 kilometrů východně od Adis Abeby

Článek

Hrnko měl cestovat na dovolenou společně s manželkou Blankou, dcerou Michalou a synem Martinem. Deníku Nový čas to potvrdil poslancův bratr Ján. „Poslanec si dnes vyčítá, že rodinu na tak daleký výlet vůbec pustil. Na světě mu kromě sourozenců nikdo nezůstal,“ konstatoval list.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský poslanec Anton Hrnko

Hrnko se nakonec rozhodl zůstat doma, protože nechtěl nechat samotného 90letého otce své manželky, s nímž bydleli ve společném rodinném domě ve městě Stupava nedaleko Bratislavy. „Ještě ráno je vezl na nádraží. Teď si vyčítá, že jim to neměl dovolit,“ řekl Novému času Ján Hrnko. „S manželkou žili 40 let. Pro něj byla rodina vším,“ dodal poslancův bratr.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři prohledávají trosky zříceného etiopského letadla a odnášejí obětiVideo: Reuters

Výlet naplánoval syn

Výlet do Afriky naplánoval poslancův syn Martin, který pracoval v cestovní kanceláři jako turistický průvodce. Cestovní kancelář na sociální síti napsala, že Martin v roce 2018 absolvoval 74 letů, ve vzduchu strávil 295 hodin, nalétal přes 200 tisíc kilometrů, na cestách strávil 316 dnů.

„Byl to usměvavý, klidný muž, kterého cestování extrémně bavilo a v práci průvodce se našel. Rychle se zařadil mezi naše nejlepší průvodce,“ konstatovala cestovní kancelář, kde Martin pracoval pět let. „Byla jsem s ním v Kanadě. Byl to úžasný průvodce, upřímnou soustrast,“ napsala na sociální síti klientka cestovní kanceláře Mirka.

„Byl s námi v Tibetu v roce 2015. Byl stále pozitivně naladěn a sršel vědomostmi,“ přidal se Dušan. „Poznali jsme Martina na zájezdu v jižní Africe. Byl výjimečný, usměvavý a optimistický,“ dodala Eva.

Reklama

Výběr článků

Načítám