Hlavní obsah

Muž o dvě minuty nestihl etiopské letadlo, zachránilo mu to život

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl být na palubě letadla Boeing 737 etiopské společnosti Ethiopian Airlines, které se v neděli ráno zřítilo v Etiopii a nikdo ze 157 lidí na palubě nepřežil. Řek Antonis Mavropoulos však let zmeškal a do letadla se nedostal. Od včasného příchodu ho přitom dělily pouze dvě minuty, informuje server MSN.

Foto: Tiksa Negeri, Reuters

Lidé procházejí kolem trosek letadla, které v neděli spadlo v Etiopii.

Článek

K nástupní bráně doběhl Mavropoulos dvě minutý poté, co ji letištní personál uzavřel a nikoho už na palubu nepustil. „Byl jsem opravdu naštvaný, nikdo mi nechtěl pomoct se do letadla dostat,” uvedl muž, jenž cestoval do Nairobi na každoroční summit OSN pro životní prostředí.

Vzhledem k tomu, že Mavropoulos měl zavazadlo z předchozího letu u sebe, nikdo už na něj nečekal a pravděpodobně svoji roli sehrála i striktnost letištního personálu.

Foto: Profimedia.cz

Pád letadla nikdo ze 157 osob nepřežil

„Viděl jsem nastupovat poslední cestující přede mnou, ale mě už do letadla nepustili,” popsal situaci šťastný muž.

Podrobil se i výslechu

Poté, co letadlo odletělo, rezervoval si další letenku na pozdější čas, místo cesty do Nairobi byl však ve vší slušnosti vyzván, aby se podrobil výslechu.

„Byl jsem jediný pasažér, který do letadla nenastoupil. Nejdřív mohlo vzniknout podezření, jestli s pádem letadla nemám něco společného, což se po chvíli samozřejmě vyloučilo a byl jsem propuštěn,” popisoval svoje štěstí opozdilec.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři prohledávají trosky zříceného etiopského letadla a odnášejí obětiVideo: Reuters

„Nejdříve jsem tomu vůbec nemohl uvěřit, podlomila se mi kolena. Pak jsem ihned psal smsky rodině a kamarádům, že jsem let nestihl a jsem v pořádku. Měl jsem neuvěřitelné štěstí, přesto soucítím s rodinami všech pozůstalých,” dodal Řek.

Boeing 737 etiopské společnosti Ethiopian Airlines havaroval při letu z etiopského hlavního města Addis Abeba do keňského hlavního města Nairobi. Na palubě bylo 149 cestujících a osm členů posádky. Nikdo nepřežil.

Podle informací webu FlightGlobal se jednalo o nový letoun 737-8 MAX, který aerolinky obdržely v listopadu loňského roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám