Hlavní obsah

Ve Švédsku vyvedli z metra těhotnou ženu a drželi ji násilím na lavičce

Stockholm

Stockholmská policie i dopravní podnik vyšetřují incident, při němž bezpečnostní pracovníci násilím vyvedli z vagonu metra ženu ve vysokém stupni těhotenství. Neprokázala se ve vlaku jízdenkou a nesouhlasila s pokutou.

Foto: Profimedia.cz

Stockholmské metro. Ilustrační foto

Článek

Videozáznam zveřejněný na sociálních sítích ukazuje, jak bezpečnostní pracovníci dopravního podniku vyvedou ženu z vagonu metra a natlačí ji na lavičku ve stanici. Ženy se snaží držet její plačící pětiletá dcera, kterou jeden z bezpečnostních pracovníků odvede stranou.

Mluvčí dopravní společnosti SL Henrik Palmer řekl, že zaměstnanci, kteří se incidentu účastnili, byli postaveni mimo službu, dokud se případ nevyšetří.

Ženu nejprve drží násilím na lavičce, ačkoliv se ona snaží vstát. Muži se ji pak snaží vyvést z prostor metra, to ale odmítá. Nakonec skončí na zemi.

Do incidentu se snaží vložit několik dalších cestujících.

Incident se odehrál ve čtvrtek na stanici metra Hötorget. Žena po incidentu vyhledala lékařskou péči v nemocnici.

Švédská televize SVT uvedla, že žena měla platnou předplacenou kartu na cestování MHD, ale nemohla ji najít.

Dopravní podnik vydal prohlášení, v němž uvedl, že žena u sebe neměla platný lístek a dostala pokutu. „Tu odmítla a podle pravidel byla vyzvána, aby opustila metro. To také odmítla udělat a když se ji pracovníci snažili vyvést, začala křičet a bránit se,” uvedl dopravní podnik.

Reklama

Výběr článků

Načítám