Hlavní obsah

Ubytovnu v lyžařském středisku v Courchevelu zapálil žhář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Albertville

Ničivý požár ubytovny pro sezonní pracovníky ve známém lyžařském středisku Courchevel ve francouzských Alpách, který si minulou neděli vyžádal dva mrtvé a 25 zraněných, zřejmě způsobil žhář. Podle agentury AFP to v sobotu uvedla prokurátorka z Albertville Anne Gachesová.

Foto: Reuters

Vyhořelá ubytovna v Courchevelu

Článek

„Velmi vážně prověřujeme hypotézu, že by to mohl být trestný čin, ale nemáme zatím dost důkazů, abychom byli schopni identifikovat pachatele,“ řekla prokurátorka novinářům.

Vyšetřovatelé se domnívají, že při založení požáru byly použity hořlavé chemikálie. Důkazy shromážděné na místě události vedly podle prokurátorky vyšetřovatele k prověřování verze, že ”mohlo být použito nějakého urychlovače hoření”. „Oběti cítily krátce před požárem benzín a také uvedly, že cítily benzín už o měsíc dříve,“ dodala Gachesová.

Vyšetřováním se zjistilo, že požár vypukl kolem půl páté ráno ve druhém patře budovy, odkud se rozšířil do třetího patra, kde byly nalezeny obě oběti - 32letá žena a 50letý muž. Podle pitvy se udusili.

Dům z roku 1970 sloužil jako hotel, než se z něj stala ubytovna pro sezónní pracovníky. Brzy měla být rekonstruována.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám