Hlavní obsah

Ve Vídni zatkli hledaného postřeleného muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakouská policie zatkla v neděli třiadvacetiletého muže, který byl v pátek postřelen v centru Vídně, protože na něj byl vydán mezinárodní zatykač, oznámila agentura APA. Zatčen byl i další 29letý muž, který byl původně veden jako svědek střelby, při níž přišel o život dvaatřicetiletý muž. Všichni měli spojení s organizovaným zločinem z Balkánu.

Foto: Reuters

Policie na místě střelby ve Vídni

Článek

Dva muži se v pátek při odchodu z restaurace stali terčem střelby neznámého útočníka, kterému se podařilo uniknout. [celá zpráva]

Byl s nimi také další muž ve věku 29 let. Toho policie nejprve vedla jako svědka, v neděli ho zatkla kvůli rozporům v jeho výpovědi.

Postřelený muž byl zatčen, protože po něm bylo vyhlášeno mezinárodní pátrání. Důvod tohoto pátrání však policie nezveřejnila. Podle agentury APA již postřelený muž není v ohrožení života a nachází se v nemocnici pod policejním dozorem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie na místě střelby ve VídniVideo: Reuters

Policie sdělila, že všichni tři muži z restaurace měli spojení s organizovaným zločinem a pocházeli z Balkánu. Za útokem podle policistů zřejmě stály spory související s obchodem s drogami, informovala agentura AP.

List Vijesti v sobotu uvedl, že střelba byla s největší pravděpodobností pokračováním války mezi černohorskými zločineckými organizacemi. Mrtvým je podle deníku Vladimir Roganović, přezdívaný černohorský Corleone, který byl členem obávaného kavačského klanu zvaného podle obce Kavač u Kotoru. Zraněn byl údajně Stefan Vilotijević, rovněž známý z kriminálního prostředí, uvedl list.

Reklama

Výběr článků

Načítám