Hlavní obsah

Monstrproces v Itálii: Odsoudili 129 kalábrijských mafiánů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V italském městě Reggio Emilia ve středu padly rozsudky v rozsáhlém procesu, v němž bylo obžalováno na 150 lidí ze spolupráce s kalábrijskou mafií 'Ndrangheta. Odsouzeno bylo celkem 129 obžalovaných, včetně italského fotbalisty, mistra světa z roku 2006 Vincenza Iaquinty a jeho otce. Informovala o tom agentura APA.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Italská policie (ilustrační foto)

Článek

Soud vynesl tresty nad 129 osobami, 23 lidí zprostil obžaloby, z toho čtyři kvůli promlčení. Jeden z největších procesů s mafií na severu Itálie, v médiích nazývaný Aemilia, začal v roce 2015. Mezi obžalovanými ze spolupráce s 'Ndranghetou byli úředníci, politici, podnikatelé, řemeslníci i novináři.

Mafie 'Ndrangheta, která se zrodila v 19. století v jihoitalské Kalábrii, je od konce devadesátých let 20. století nejmocnějším zločinným syndikátem v Itálii. Působí ale i jinde v Evropě a v Severní i Jižní Americe, kde má silné vazby na obchodníky s drogami.

V obchodu s kokainem si 'Ndrangheta udržuje podle loňské zprávy protimafiánského oddělení italské prokuratury absolutní prvenství v Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám