Hlavní obsah

Osmiletého chlapce v Berlíně zabil polenem vyhozeným z balkónu desetiletý kluk

– Berlín

Smrt osmiletého Ibrahima, kterého zasáhlo poleno vyhozené z balkónu 15patrového věžáku, má na svědomí desetiletý chlapec ze sousedství. Podezřelého policisté zadrželi v úterý v základní škole přímo během vyučování, napsal ve středu server deníku Bild. Chlapec se měl k činu přiznat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zatím není jasné, zda to byl úmysl. Fakt ovšem je, že na kamerových záznamech je chlapec zachycen, jak březový špalek o délce 50 centimetrů a průměru 35 centimetrů táhne do domu. Na nich je také zachycen, jak dům opouští. Věžák má totiž pouze jeden východ. Chlapec navíc musel projít kolem Ibrahima, který v tu chvíli ležel mrtvý v tratolišti krve, píše Bild.

Je možné, že to nebyl úmysl, pouze nerozvážnost s tragickými následky. Chlapec si možná neuvědomil, že si Ibrahim hraje dole před domem, a co se může stát, když z výšky vyhodí tak velký předmět. Okraje balkónu jsou zděné a vysoké 1,1 metru. Chlapec nemohl nikoho a nic před domem vidět. Policie zatím nesdělila, ze kterého patra chlapec špalek vyhodil.

Očitá svědkyně z místa tragédie policistům vypověděla, že špalek letěl „vysokým obloukem“.

Nemůže být potrestán

Podezřelý desetiletý chlapec nemůže být vzhledem ke svému věku potrestán. V Německu je trestní odpovědnost až od 14 let. Na případ bude dohlížet také úřad pro péči o mládež a chlapec může skončit v ústavu.

Tragédie se odehrála v neděli odpoledne v berlínské čtvrti Reinickendorf. Sousedé jsou případem šokováni a vzpomínají na Ibrahima jako na bezproblémové, hodné dítě. Chlapec měl podle svého otce vynikat v matematice.

Čtvrť Reinickendorf je velmi hustě obydlená. Byla postavena v 60. letech minulého století. V 17 tisících bytech žije kolem 40 tisíc lidí. V 70. a 80. letech byla tato oblast považována za jednu z nejproblémovějších v metropoli s vysokou kriminalitou a zanedbanými domy. V současné době se investují do oblasti značné peníze a místo se výrazně vylepšuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám