Hlavní obsah

Hrozilo vyzrazení operace, podezřelé z vraždy Kuciaka chtěli původně zadržet později

Právo, ivi

Čtyři podezřelé z únorové vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové chtěli původně zadržet později, ale policisté k tomu přistoupili dřív z obav před vyzrazením akce. V rozhovoru pro server Aktuality.sk to řekl slovenský policejní prezident Milan Lučanský.

Video z policejního zásahuVideo: Policie SR

 
Článek

Lučanský připustil, že podezřelé osoby policie monitorovala asi měsíc a načasování razie na konec minulého týdne nebyl ideální. „Tu věc jsme mohli protáhnout ještě o měsíc a možná by se podařilo odhalit i to, kdo je objednavatel,“ uvedl Lučanský.

Policejní prezident nekomentoval informace, že objednavatelem vraždy mohl být kontroverzní podnikatel Marián Kočner, o němž zavražděný Kuciak napsal řadu článků.

„Nikdy nebudu vylučovat italskou ani albánskou stopu, protože je to stále na úrovni vyšetřování,“ řekl Lučanský.

Minulost údajné objednavatelky

Jedna z obviněných A. Zs., kterou slovenská média identifikovala jako 44letou Alenu Zsuzsovou, měla podle jedné z vyšetřovacích verzí být objednavatelkou vraždy Kuciaka. Slovenská média se věnovala minulosti ženy a napsala, že se žena v Itálii věnovala prostituci. Podle serveru pluska.sk měla k této činnosti zlákat i několik Romek z Komárna.

Slovenská média označovala ženu za tlumočnici z italštiny. Poukazovala však také na to, že nikde oficiálně nepracovala, měla dluhy, ale navzdory tomu žila v luxusu. Média naznačují její hlubší vztah s podnikatelem Kočnerem, kterého měl další z obviněných Z. A., o němž slovenská média píší jako o Zoltánovi Andruskó, označit za objednavatele vraždy Kuciaka. [celá zpráva]

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Pietní místo připomínající zavražděného novináře Jána Kuciaka

Poslanec a předseda strany Moje rodina Boris Kollár přiznal, že v minulosti půjčil Zsuzsové peníze. „Byli jsme v kontaktu před osmi nebo deseti lety. Ona mě kontaktovala prostřednictví SMS zprávy. Netuším, odkud měla mé číslo,“ řekl Kollár televizi Markíza.

Opakovaně se měli setkat i osobně a žena měla dát Kollárovi informace o nemovitostech a pozemcích, které jsou na prodej. Poslanec připustil, že jí pomohl i finančně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám