Hlavní obsah

Rusko ukázalo záběry ze zkoušek nových raket, udeřit mohou kdekoliv na světě

– Moskva

Rusko se ve čtvrtek pochlubilo několika videi ze zkoušek nových zbraňových systémů. Nové konvenční ale i jaderné rakety Rusové ukázali jen několik dní poté, co ruský prezident Vladimir Putin na historickém summitu v Helsinkách jednal o jaderném odzbrojení se svým americkým protějškem Donaldem Trumpem. Video v pátek zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo záběry z testování svých zbraní nové generaceVideo: Reuters

 
Článek

Putin při jednom z nejplamennějších projevů za poslední léta v březnu mluvil o nové generaci jaderných zbraní, jež budou moci zasáhnout jakékoliv místo na Zemi.

Ve čtvrtek ruské ministerstvo obrany oznámilo, že byly tyto zbraně úspěšně vyzkoušeny a zveřejnilo zmiňované video. Jeho značnou část ale tvoří animace, nikoliv skutečné záběry.

Jaderný Buřňák

Ministerstvo zároveň uvedlo, že chystá letové zkoušky nové rakety s plochou dráhou letu na jaderný pohon. Zbraň nese název Burevěstnik, česky Buřňák.

Spojené státy jaderné zbrojení Rusů nesou s nelibostí. Mezi jejich zpravodajskými službami navíc panují obavy, že Moskva skutečnou velikost svého jaderného arzenálu tají, poznamenala agentura Reuters. Krom snímků a animací útočných zbraní Rusové ukázali také záběry zdokonaleného protiraketového systému:

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Test zdokonaleného protiraketového systémuVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám