Hlavní obsah

Trump dostal od Putina fotbalový míč, hodil ho Melanii

• Aktualizováno

Americký prezident Donald Trump dostal v závěru společné tiskové konference po helsinském summitu s ruským prezidentem Vladimirem Putinem oficiální fotbalový míč ze skončeného mistrovství světa v Rusku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trump dostal od Putina míčVideo: Reuters

 
Článek

Už na začátku setkání Trump chválil dobrou organizaci světového šampionátu, který v neděli skončil.

Putin mu přinesl oficiální míč mistrovství. „Nyní je míč na vašem hřišti.“ Zmínil, že USA pořádají přespříští šampionát, Trump dodal, že by chtěl, aby byl podobně úspěšný jako ten letošní.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Donald Trump háže míč své manželce Melanii.

Trump si míč prohlédl, poplácal a po pár slovech ho hodil své manželce Melanii. Ta se po něm natáhla, chytil ho ale americký ministr zahraničí Mike Pompeo, který seděl vedle ní, a míč jí podal. Po zbytek tiskové konference ho držela na klíně.

Fotbalový míč jako žertovný ovšem nebral každý. Americký republikánský senátor Lindsay Graham, jemuž vadí sbližování s Ruskem na Twitteru napsal, že on by míč dobře prozkoumal, zda v něm nejsou odposlouchávací zařízení a nikdy by nedovolil ho přinést do Bílého domu.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

První dáma USA Melania Trumpová drží fotbalový míč, který její manžel Donald dostal darem od Vladimira Putina.

Očekávané první setkání současných prezidentů USA a Ruska mezi čtyřma očima v pondělí žádný velký průlom nepřineslo, pomohlo ale vyčistit vzduch a může být příslibem do budoucnosti. I když se podle Trumpa „nedosáhlo společné dohody”, Putin prohlásil, že jednání „proběhla ve věcné a otevřené atmosféře.” [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám