Hlavní obsah

V rozpáleném Česku padaly teplotní rekordy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Na celkem 37 místech Česka byly ve čtvrtek překonány teplotní rekordy. Nejtepleji bylo ve středních Čechách - v Tuhani naměřili 32,6 stupně, v Husinci jen o desetinu méně. I na těchto dvou stanicích přepisovali maxima pro poslední květnový den. Informovali o tom pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Ognen Teofilovski, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Rekordy hlásí například Lučina na Karvinsku, kde ve čtvrtek teploměr vyšplhal na rovných 30 stupňů Celsia. Před deseti lety to bylo o dvě desetiny méně.

Také v Jablunkově bylo překonáno maximum z roku 2008. Ve čtvrtek se tam teploměry dostaly na úroveň 29,5 stupně Celsia, tehdy naměřily o 0,6 stupně méně. Nové rekordy hlásí i Trutnov a Jičín na východě Čech.

Horké počasí mohou už večer nebo během pátku vystřídat bouřky, na jihozápadě Čech a na Vysočině i velmi silné, ojediněle doprovázené přívalovými srážkami a kroupami. Bouřky se v pátek nevyhnou ani dalším regionům, ale nebude při nich tolik pršet. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám