Hlavní obsah

Policie v Severním Irsku zadržela dva muže podezřelé z vraždy turistky před 30 lety

Polici v Severním Irsku se podařilo po 30 letech zadržet dva muže, kteří mají mít na svědomí vraždu mladé německé turisty Inge Marie Hauserové, napsal v pondělí server deníku Daily Mail s odkazem na policejní informace. Muži ve věku 58 a 61 let byli zadrženi v pondělí brzo ráno ve městě Loughguile v hrabství Antrim.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bližší podrobnosti k zadrženým policie zatím nesdělila. Pouze sdělila, že má k dispozici výsledky nových testů DNA.

Tělo 18leté dívky bylo nalezeno v dubnu roku 1988 v Ballypatrickém lese v hrabství Antrim severně od Dublinu. Inge byla nalezena po dvou týdnech od chvíle, kdy byla naposledy viděna na trajektu ze Skotska.

Dívka cestovala přes Anglii a Skotsko do Severního Irska. Vedla si cestovní deník a ze záznamů vyplývá, že se chtěla dostat do Dublinu. Proč zamířila opačným směrem a co se později stalo, by měly osvětlit výslechy obou zadržených mužů.

Policie v dubnu, kdy se blížilo výročí jednoho z nejznámějších nevyřešených zločinů, vyzvala veřejnost, aby jí lidé sdělili informace, které se týkají případu a dosud si je nechávali pro sebe. Výzva měla velkou mediální podporu.

„Pokud by byli další svědkové, kteří by mohli pomoci policii, požádal bych je, aby se hlásili a promluvili s detektivy," řekl zástupce severoirské policie Raymond Murray. „Není pozdě ani pro ty, kteří vědí, co se stalo, ale mlčeli, ať už přátelství, nebo kvůli rodině. Není pozdě, abyste nám sdělili, co víte,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám