Hlavní obsah

Berlínu hrozí dopravní chaos, u nádraží se našla bomba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Kvůli nálezu bomby z druhé světové války hrozí v pátek německé metropoli dopravní chaos. Letecká puma se našla při stavebních pracích poblíž hlavního nádraží v centru města, informovala v úterý večer agentura DPA. O přesném plánu, jak výbušninu zneškodnit, a rozsahu evakuace se rozhodne ve středu, podle policie je ale už nyní jasné, že akce bude velká.

Foto: Fabrizio Bench, Reuters

Cestující na berlínském Hauptbahnhof (hlavní vlakové nádraží).

Článek

„Bude to velké a způsobí to problémy,” uvedl policejní mluvčí. Na páteční zneškodnění bomby se kromě policistů připravují také německé dráhy. „Předpokládáme, že dojde k omezení. Jak přesně bude vypadat, se zatím řeší,” uvedl mluvčí drah.

Podle listu Berliner Zeitung je už téměř jisté, že evakuační zóna se bude týkat hlavního nádraží, v určitý čas by se tak mohlo zcela uzavřít pro přijíždějící příměstské i dálkové vlaky a jezdit by přestaly i některé vlaky nadzemky. Jezdit v okolí hlavního berlínského železničního uzlu zřejmě nebudou moci ani autobusy a nad zemí vedení linky metra.

Evakuace by se mohla dotknout také univerzitní nemocnice Charité, která leží nedaleko nádraží. Opustit by ji muselo nejen 13 000 zaměstnanců, ale také tisíce pacientů. Podle listu Tagesspiegel může být v pátek dopoledne omezen provoz i na letišti Tegel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám