Hlavní obsah

V Maďarsku zadrželi Němce, který prodával zbraně „proti migrantům”

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Na žádost německé prokuratury byl ve středu v Budapešti zadržen čtyřiatřicetiletý německý občan Mario Rönsch, který je znám svými extrémně pravicovými xenofobními názory a na internetu nabízel „zbraně na obranu proti migrantům“. Informovala o tom maďarská policie na svém webu s tím, že zadržení se zúčastnila i protiteroristická jednotka TEK.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení Němce v MaďarskuVideo: Police.hu

 
Článek

Rönsch, který pochází z Erfurtu, měl provozovat nelegální internetový obchod se zbraněmi pod názvem Migrantenschreck (Úděs migrantů).

„Maďarská policie na žádost německých kolegů prohledala dvě nemovitosti podezřelého muže v Budapešti a ve městě Barcs u hranic s Chorvatskem. Byly zabaveny počítače a datové nosiče,“ informovala stránka Police.hu.

Plynové pistole a pušky na gumové projektily

Zadržený občan Německa nabízel na internetu především plynové pistole a pušky na projektily z tvrdé gumy. V roce 2016 měl Rönsch v Německu nezákonně prodat 193 těchto zbraní a mohl vydělat asi 100 tisíc eur (2,5 miliónu korun). Nějaký čas řídil obchody i z Maďarska, kde se ukryl před německými úřady. Státní zastupitelství v Berlíně chce nyní požádat maďarské úřady o jeho vydání do Německa.

Rönsch podle vyšetřovatelů zpochybňoval holokaust a své krajně pravicové až antisemitské názory šířil na internetu. Podle některých zdrojů byl Rönsch nějaký čas členem strany Alternativa pro Německo (AfD).

Reklama

Výběr článků

Načítám