Hlavní obsah

Auto s českou značkou se prohánělo Bratislavou rychlostí 217 kilometrů za hodinu

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na bratislavském dálničním obchvatu, kde je povolená maximální rychlost 90 kilometrů za hodinu, jel v sobotu odpoledne řidič automobilu značky Tesla rychlostí 216,9 km/h. Překročil tím rychlost o celých 126,9 kilometru. Vůz byl zastaven dopravními policisty a řidič na místě zaplatil pokutu ve výši 800 eur (přes 20 tisíc korun).

Foto: Policie SR, Profimedia.cz

Auto, které na bratislavském okruhu překročilo rychlost.

Článek

Slovenská policie na sociální síti uvedla, že vůz měl českou registrační značku. „Ohrožoval nejen svůj život, ale i život a zdraví ostatních účastníků provozu,” uvedla. „Jednačtyřicetiletý řidič nebyl občanem České republiky,“ doplnila na dotaz Novinek policejní mluvčí Lucia Mihalíková.

Bratislavský dálniční obchvat vede od letiště Milana Rastislava Štefánika až k výpadovce na Brno prakticky přes město. Proto je na celém obchvatu omezena maximální rychlost na devadesátku.

Zmíněný řidič překročil rychlost o rekordních 126,9 km/h právě v místech, kde obchvat vede podél nákupního střediska Aupark v největším bratislavském sídlišti Petržalka na pravém břehu Dunaje.

Zda řidiči hrozí i jiný postih než zmíněná pokuta, slovenská policie ani média neuvádějí.

Reklama

Výběr článků

Načítám