Hlavní obsah

Rusko pořádá na Sibiři manévry s mezikontinentálními balistickými raketami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská armáda zahájila tento týden rozsáhlé manévry svých strategických sil, jichž se účastní jednotky vybavené balistickými raketami. Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že do cvičení jsou zapojeny balistické rakety Topol M a Jars, odpalované z mobilních ramp, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rusko podniká vojenské cvičení s mezikontinentálními balistickými střelamiVideo: AP

 
Článek

Tyto typy mezikontinentálních balistických raket s jadernými hlavicemi jsou umístěny na těžkých terénních vozidlech, takže je nepřítel může hůř odhalit, uvedlo ministerstvo.

Doplnilo, že manévry se konají na rozsáhlém málo obydleném území sahajícím od Ivanova, ležícího severovýchodně od Moskvy, až po irkutskou oblast na Sibiři.

„Toto cvičení se zaměří na rozmístění raket a odražení možných útoků nepřátelských průzkumníků, ale nebude zahrnovat odpalování raket,“ dodalo ministerstvo. Zdůraznilo, že manévry jsou rutinní a mají ryze obranný charakter.

Podle vojenské televizní stanice Zvězda při bojové přípravě příslušníci strategických raketových vojsk řeší otázky výjezdu raketových komplexů do pozic v terénu i rozmístění jednotlivých součástí v poli, jejich technické zabezpečení a zamaskování i obranu.

Do nácviku jsou zapojeny i kolové obrněné transportéry Tajfun-M.

Reklama

Výběr článků

Načítám