Hlavní obsah

Balkán zasáhlo zemětřesení s epicentrem v Černé Hoře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podgorica

Černou Horu zasáhlo ve středu v 11:46 zemětřesení o síle 5,1 stupně. Otřesy, které byly cítit i v sousedním Srbsku včetně Bělehradu, v Kosovu, Albánii a Bosně, byly patrné i v Sarajevu a Makedonii. Ohnisko se nacházelo v pohoří Visitor blízko města Plav v hloubce 14 kilometrů.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Záznam seismografu (ilustrační foto)

Článek

Zemětřesení vyvolalo paniku v Plavu, ale také v dalších černohorských městech jako Gusinj, Andrijevica, Berane a rovněž v metropoli Podgorici. Náčelník záchranné služby v Plavu Mirza Medunjanin podle deníku Vijesti řekl, že zatím nejsou žádné informace o větších škodách.

Škody po zemětřesení v Černé Hoře

„Zaznamenali jsme, že popraskaly stěny starších domů a komíny. Dosud jsme nedostali informaci, že by byl někdo ohrožen nebo že by byla způsobena větší materiální škoda,” citovala později RTCG ze sdělení plavských záchranářů.

Zemětřesení pátého stupně je považováno za středně silné, které v malé oblasti může vážně poškodit špatně postavené objekty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám