Hlavní obsah

Ukradené deníky Johna Lennona našli v Berlíně

Policii v Berlíně se podařilo nalézt ukradené deníky a další věci patřící bývalému frontmanovi hudební skupiny The Beatles Johnu Lennonovi. V souvislosti s případem byl v pondělí zatčen jeden muž. Vyšetřování nadále pokračuje, informoval německý server Deutsche Welle.

Foto: Profimedia.cz

John Lennon se svou ženou Yoko Ono.

Článek

Berlínská policie v pondělí zatkla osmapadesátiletého muže za přechovávání odcizeného majetku Johna Lennona. Podle policie další podezřelý žije s největší pravděpodobností v Turecku.

Mezi nalezenými věcmi je podle nejvyššího státního zástupce hned několik Lennonových osobních deníků. Ty byly v roce 2006 údajně ukradeny vdově britského zpěváka Yoko Ono v New Yorku.

Berlínské orgány vyšetřují případ jako možnou vazbu na další případy s překupnictvím kradeného zboží a podvodů. Zabavený majetek jim tak může posloužit jako důkaz v probíhajícím vyšetřování.

„Pátrání bylo úspěšné. Další kradené věci, které údajně patřily do majetku Johna Lennona, se nacházely v autě zadrženého a ihned byly zabaveny,“ řekli serveru Deutsche Welle vyšetřovatelé.

John Lennon zemřel 8. prosince roku 1980, kdy se stal obětí atentátu duševně nemocného muže, jenž ho v New Yorku smrtelně postřelil. Letos by oslavil 77. narozeniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám