Hlavní obsah

Becker už musí dát do frcu i trofeje

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Insolvenční smyčka se Borisi Beckerovi (49), německé tenisové legendě, utahuje kolem hrdla stále těsněji. Vyšlo totiž najevo, že nároky 14 věřitelů překračují veškeré dosavadní předpoklady – insolvenční správci Finbarr O’Conell (57) a Mark Ford (43) z agentury Smith and Williamson vyčíslili jejich prozatímní výši na 61 541 520 eur (1,59 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Boris Becker žil poslední roky na dluh.

Článek

Podle britského práva běží roční lhůta na to, aby se dluhy urovnaly z dlužníkova stávajícího majetku. Exekutoři přitom předpokládají, že „další požadavky budou velmi pravděpodobně vzneseny“. Jinak řečeno – už tak obří hora dluhů ještě povyroste.

Naproti tomu soupis Beckerova majetku v hotovosti, nemovitostech, věcech, akciích a dalším dosahuje podle agentury 540 tisíc eur (13,9 miliónu korun).

Poker v Česku, dirndl v Mnichově

V polovině srpna, už po vyhlášení bankrotu, se nejmladší vítěz Wimbledonu, jenž si během aktivní hráčské kariéry vydělal 150 miliónů eur (3,88 miliardy korun), objevil na exhibičním turnaji v pokeru v Česku. Pořadatelé ho pozvali jako prominentního hosta. Usměvavý, uvolněný chlapík, pro nějž se v tu chvíli smrskl celý svět na karty. Pak se jeho rozpoložení změnilo. „Prohrál v jediném okamžiku 40 tisíc eur (asi jeden milión korun), k nimž se dopracovával čtyři hodiny. Komplet ho to rozhodilo,“ líčil deník Bild.

Z bohatství už zbývají jen drobky
Hotovost – na pěti účtech má celkem 31 tisíc eur (803 tisíc korun)
Dceřin dům – nemanželská dcera Anna Jermaková (17) žije s matkou Angelou (49) v rezidenci v Londýně
Vila na Mallorce – svůj podíl loni prodal za symbolické euro
Luxusní hodinky – čtvery v hodnotě 41 700 eur (1 mil. korun)
Životní pojistka – ověřuje se
Nábytek v pronajaté londýnské rezidenci – prý ho pořídil za 226 tisíc eur (5,85 mil. korun)
Zdroj týdeník Bunte

V září se Becker nechal vidět s manželkou Lilly (41), nizozemskou exmodelkou – objevili se na proslulé pivní slavnosti Oktoberfest. Lilly si oblékla jeden z nejdražších dirndlů, tradičních bavorských krojů, které se letos v Mnichově představily. Cena tohoto činila 27 tisíc eur (700 tisíc korun), byl totiž pošit pozlacenými kamínky z Měsíce. „Opravdu ztřeštěné, ale krásné,“ rozplývala se Lilly.

Má to však háček – šaty byly jen půjčené. „Beckerova věta Život jde dál vskutku platí. Život jde dál jako předtím. Život jako zastavárna,“ okomentoval týdeník Der Stern.

Jako vzít bonbón

Becker doplácí na nákladný rozvod se svou první manželkou Barbarou (51), hodně spolykalo zaopatření manželských i nemanželských potomků. K tomu se přidala šňůra podnikatelských a investičních nezdarů, a hlavně nákladný život – v posledních letech zřejmě už takříkajíc jen „na sekyru“.

Odborníci z aukční síně Wyles Hardy a spol. už připravují soupis a ocenění i jeho pohárů a cen, včetně tří wimbledonských trofejí, nevyjímaje tu první ze 7. července 1985. Exekutoři totiž chňapají už po všem hodnotnějším. „Boris je velmi sentimentální, právě kochání se poháry mu dodávalo a dodává v posledních týdnech sílu. Sebrat mu je a potupně je vydražit, to je jako vzít malému dítěti bonbón,“ cituje týdeník Bunte nejmenovaného extenistova přítele.

Reklama

Výběr článků

Načítám