Hlavní obsah

Vrah z Marseille měl sedm totožností, italskou manželku a plný rejstřík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marseille

Třicetiletý Tunisan, který v neděli na jihu Francie ubodal dvě ženy, užíval sedm různých totožností. Ve skutečnosti se ale podle tuniských úřadů jmenoval Ahmed Hanachi. V Itálii žil od roku 2006. O dva roky později si vzal Italku a další rok získal povolení k pobytu. To ale Hanachimu vypršelo a o jeho obnovení žádal marně.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Francouzští policisté před nádražím Saint-Charles v Marseille

Článek

Profil marseilleského vraha přinesla v úterý francouzská a italská média. Hanachi se usadil ve městě Aprilia, které leží ve středoitalské oblasti Lazio, kde žije asi čtyřsetčlenná tuniská komunita. Deník La Republica v této souvislosti připomněl, že se jen deset kilometrů od Aprilie nachází osada Campoverde, kde po nějakou dobu žil i tuniský terorista Anis Amri, jenž loni zaútočil na vánoční trh v Berlíně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Uzavřené nádraží v Francie Marseille Video: Reuters

V roce 2014 se Hanachi rozvedl a přesídlil do Francie, napsal list Corriere della Sera. Jak v Itálii, tak ve Francii měl Tunisan problémy se zákonem. Nikdy pořádně nepracoval, kradl, prodával drogy a potuloval se po barech. Několik dní před útokem byl zadržen a posléze propuštěn v Lyonu pro podezření z krádeže.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Policejní vyšetřovatelé u těla zastřeleného útočníka na nádraží v Marseille

Jednu z dívek podřezal

Na dvacetileté sestřenice Hanachi vyzbrojený nožem s dvaceticentimetrovou čepelí zaútočil v neděli odpoledne na železniční stanici Saint-Charles v Marseille. Podle BBC jedné dívce podřízl hrdlo, druhou pobodal v oblasti žaludku. Poté se vydal směrem k vojákům, kteří ho zastřelili. Obě dívky zraněním podlehly. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vojáci a policisté v okolí nádraží v MarseilleVideo: Reuters

Podle svědků, na něž se odkazuje deník Le Monde, Hanachi křičel Alláhu Akbar, tedy pokřik, který používají při útoku islámští teroristé. K útoku se přihlásil Islámský stát, francouzské úřady ale nechtějí potvrdit ani to, že šlo o teroristický útok, ani případné vazby útočníka na zmíněnou teroristickou organizaci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám