Hlavní obsah

Vichřice si na Slovensku vyžádala život 17letého mladíka

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Silná vichřice, která zasáhla v podvečer západ Slovenska, si vyžádala lidskou oběť. V obci Hul v okresu Nové Zámky vítr svalil zeď, která zasáhla 17letého mladíka a způsobila mu zranění hlavy neslučitelné se životem.

Foto: TV Markíza

Větve v Bratislavě poškodily automobil

Článek

Tragickou událost slovenským médiím potvrdila nitranská policejní mluvčí Renáta Čuháková. Server čas.sk napsal, že zeď byla součástí budovaného sběrného dvora pro druhotní suroviny.

Na západním Slovensku zasahovali hasiči v Bratislavě, Trnavě, Piešťanech, kde odstraňovali vyvrácené stromy a spadlé větvě. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMU) zaznamenal nejsilnější náraz větru v obci Veľké Janíkovce u Nitry, kde vítr dosáhl rychlosti až 120 kilometrů v hodině.

„Průměrná rychlost větru 77 kilometrů v hodině dosáhla sílu vichřice,“ uvedl SHMU. Na bratislavském letišti zaznamenali vítr o rychlosti 93 kilometrů v hodině.

Foto: TV Markíza

Vyvrácený strom v Bratislavě

Silný vítr se postupně přesouvá na střední a východní Slovensko. V oblasti Vysokých a Nízkých Tater byla večer vyhlášena výstraha prvního stupně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám