Hlavní obsah

Devítiletá Maëlys beze stopy zmizela, francouzská policie po ní marně pátrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beze stopy zmizela na jihovýchodě Francie devítiletá Maëlys de Araujo. Policie po ní zatím marně pátrá dva dny. Dívka byla naposledy viděna v Pont-de-Beauvoisin v neděli okolo třetí ráno v síni, kde se slavila svatba, napsala v úterý agentura AFP.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Policejní kontroly. Ilustrační foto

Článek

Francouzské úřady se obávají, že děvče mohlo být uneseno. „Pátráme všemi směry. Nelze vyloučit ani zločineckou linku zmizení,“ uvedl státní zástupce Dietlind Baudoin.

Po děvčeti se pátrá od neděle, nejprve v okolí, kde se však rozkládají husté lesy. Potápěči rovněž zkoumají řeku Guiers, protékající v blízkosti.

"Každá hodina, která uběhne, potvrzuje správnost hypotézy o zločinu, oproti verzím o nehodě, útěku či jiném zmizení, jehož příčinou by nebyl únos," řekl AFP zasvěcený zdroj. "Čím více času uběhne, tím je pravděpodobnější, že ji odvezlo auto," dodal.

Holčičku vysokou 1,3 metru a vážící 28 kilogramů, se snědou pletí, hnědýma očima a vlasy, v šatech bez rukávů a v sandálech, jak praví popis svědků, se stále nedaří najít.

Rodiče Maëlys a jejich dvě dcery se před dvěma a půl lety usadili ve vsi Mignovillard u švýcarských hranic, předtím ale podle místního listu žili ve vsi u Pont-de-Beauvoisin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám