Hlavní obsah

V rakouských Alpách se zřítila skupina horolezců, pět mrtvých a jeden těžce zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

V rakouských Alpách u obce Krimml v okrese Zell am See spolkové země Salcbursko přišlo v neděli o život pět lidí, jedna osoba se těžce zranila. Podle dosavadních zpráv šlo zřejmě o skupinu horolezců, kteří byli navázáni na jednom laně a zřítili se.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jedna z obětí byla identifikována jako 34letý německý občan a úřady vycházejí z toho, že Němci tvořili celou výpravu, sdělil agentuře APA představitel oblastní správy Martin Reichholf.

Podle agentury APA se místo události nachází asi půldruhého kilometru jižně od horské chaty Zittauerhütte v horské oblasti Reichenspitzgruppe ve výšce 3283 metrů nad mořem.

Záchranné operace v tomto nesnadno přístupném terénu jsou velmi obtížné.

„Záchranáři musejí projít neschůdným územím, aby se na místo neštěstí dostali," vysvětlil Reichholf. Dodal, že navíc hrozí nebezpečí pádu kamení.

O tragické události dostaly úřady informaci kolem 10:00 SELČ. Jediného člena výpravy, který přežil, přepravil vrtulník záchranné služby do nemocnice v Salcburku. Podle Reichholfa utrpěl mnohočetná poranění a jeho stav je kritický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám