Hlavní obsah

V Německu řádí bouře a orkán. Nejezdí vlaky, ruší se lety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt nad Mohanem
Aktualizováno

Uzavřené hlavní vlakové nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem, zastavení či výrazné omezení železničních spojů, varování před rušením a velkými zpožděními letecké dopravy. Jih a jihozápad Německa postihla v úterý odpoledne silná bouře, která s sebou přináší lijáky a vítr dosahující rychlosti přes 100 kilometrů v hodině.

Foto: Profimedia.cz

Frankfurt nad Mohanem postihla bouře.

Článek

Ze západu Evropy nad střed kontinentu postupuje studená fronta. Přes ČR bude v plné síle přecházet až o víkendu.

Němečtí hasiči momentálně registrují na dvě stovky výjezdů. Likvidují především vyvrácené stromy a čerpají vodu ze zatopených sklepů a níže položených míst.

Zaplavené nádraží Frankfurt - jih

Silná bouře uzavřela v oblasti Frankfurtu železniční dopravu. Postiženy jsou všechny regionální spoje a S-Bahn, oznámil dopravce prostřednictvím Twitteru. Jak dlouho bude výluka trvat, zatím není jasné.

Letiště ve Frankfurtu, které je největší v Německu, upozorňuje cestující na velká zpoždění. Zatím je přerušeno odbavování na letištní ploše. Přijímají se jen letadla, která potřebují přistát, veškeré ostatní činnosti jsou pozastaveny.

Na svých webových stránkách letiště upozorňuje, aby cestující počítali i s možností rušení spojů.

Německý meteorologický ústav varoval před silnými bouřemi, které s sebou přináší studená fronta. Ta postupuje od západu a nejprve zasáhne v plné síle Hesensko, Porýní-Falcko, Severní Porýní-Vestfálsko a oblast kolem Cách. Vydatné lijáky by měly postihnout od 18.00 Dolní Sasko.

Teploty by měly klesnout z nynějších 30 stupňů Celsia na 14 stupňů. Na východ a jih Německa by měly bouře dorazit v noci na středu.

Reklama

Výběr článků

Načítám